zondag 21 juli 2013

Dag 17. Zo'n grote vuurpijl jonguh

Noem mij bijgelovig en ik geef je meteen gelijk. Heb je ook meteen je reden waarom ik de blog met deze titel pas schrijf nu ik thuis ben:)

Die grote vuurpijl had natuurlijk weinig te maken met vliegen en alles met de plek waar we overnachtten. Cocoa beach ligt nl naast Kennedy Space Center, en daar vertrok vanmorgen een raket. Dat leverde om kwart voor negen al een vol strand op, van mensen met telefoons (om op de website van nasa te zien of de raket echt vertrok) tot een paar die-hards, gewapend met verrekijker en nasa t-shirt. En dan maar staren. Het schier eiland is nl relatief groot, en we hadden geen idee waar we moesten kijken. Na de lancering wisten we dat natuurlijk wel: veel westelijker dan we dachten.
Wat we van de lancering zagen? Inderdaad veel vuur. En door het wolkendek vervolgens 4 seconden een raket, even niets en toen weer 2 seconden dezelfde vuurpijl. Met als meest indrukwekkende, 3 minuten later het geluid. Waarbij wij, zelfs op die afstand, bijna om werden geblazen.

Na dit staaltje techniek kon iedereen weer naar binnen, en hadden de kinderen nog een top moment; die kregen een les in branding surfen. Dat leer je misschien niet goed in een uur, maar met een docent die er zin in heeft en je na 5 minuten al mee het water in neemt, komt dat wel goed. Zeker als hij je dan ook nog regelmatig een zetje richting de goede golf geeft. Resultaat: van de ongeveer 150 foto's zullen er vast een stuk of 5 staan waarop het betreffende kind op een surfplank een golf pakt. En 2 stralende kinderen na afloop, erg trots en blij op wat ze gedaan hadden.

De rest van de dag stond in het trekken van de terug reis. Alles in de koffer proberen te krijgen (proppend lukt alles), nog een keer het zout van de huid af spoelen, nog een broodje subway en vooruit, nog een keer Publix voor snaai voer in het vliegtuig. En kokos m&m's!

Zo voorspoedig ging ook de rest van de terugreis. Zelfs het onweer dat nog even precies boven de luchthaven losbarstte leverde geen vertraging op. Met een korte stop om de passagiers in Miami op te halen werd het tijd om terug te vliegen. In 1 stuk, zonder vuurpijlen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten